Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ JEANS

Στην δουλεία , στον καφέ, στην βόλτα, στο σπίτι , στην έξοδο ,χειμώνα ,καλοκαίρι, φθινόπωρο ,άνοιξη ,αυτό το ρούχο το φοράμε σχεδόν κάθε μέρα.

Skinny , καμπάνα ,σωλήνας ,boyfriend ,σορτς , βερμούδες , πουκάμισα , φορέματα ,φούστες ,τζάκετ , όποιο και να είναι το στυλ σου σίγουρα θα έχεις στην ντουλάπα σου πάνω από ένα !

Η ιστορία του τζιν αρχίζει από το 1850 όταν ο 20χρονος τότε , βαυαρός μετανάστης Λιβαι Στρος ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη για την Καλιφόρνια ακλουθώντας το ρεύμα των χρυσοθηρών . Τους πουλούσε το ανθεκτικό καραβόπανο αυτό όμως που χρειάζονταν οι χρυσοθήρες στην πραγματικότητα ήταν ρούχα ανθεκτικά στις δοκιμασίες την Άγριας Δύσης . Έτσι ο Στρος σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το ύφασμα του για να φτιάξει ανθεκτικά παντελόνια.

Στης 6 Ιουνίου λοιπόν παρουσίασε το πρώτο τζιν παντελόνι.

Δεν ήταν όμως τόσο απλά
Το ύφασμα ερέθιζε τους εργάτες έτσι ο Στος άλλαξε το ύφασμα σε βαμβακερό και το όνομα που πήραν τα βαμβακερά τζιν , ήταν Denim.
Οι τσέπες σκίζονταν εύκολα . Λύση που βρήκε ο Στρος ,τοποθέτησε στις άκρες από τις τσέπες μεταλλικές κόπιτσες που παραμένουν μέχρι και σήμερα στα αγαπημένα μας τζιν.
Επειδή το τζιν ήταν ρούχο προορισμένο για εργασία στα ορυχεία , από μπεζ έγιναν μπλε για να μην λερώνονται εύκολα.

Η δεκαετία του ΄50 έφερε τη μαζική εξάπλωση του ως και στις παριζιάνικες πασαρέλες.
Σήμερα ,το φαραώ εγώ , και το 80% των ανθρώπων γύρο μου!

Θα το μοιραστείς ;

No Comment